Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu
Hungarian hu
English en
Your are here: > Home >

SMR hengerek a 21. század csodái

SMR hengerek a 21. század csodái

Ebben a században nagyon gyors ütemben kezdett el fejlődni a világ. Nem csak kisebb lett a világ távolsága, de új dolgokat fedeztünk fel a meglévő ismereteink alapján. Ilyen az orvoslás is, ahol egyre inkább meglátták, hogy mennyire is fontos az, hogy az ember rugalmas tudjon maradni, ne kezdjen el befeszülni.

Erre tökéletesen alkalmas volt a masszázs. Az SMR hengereknek köszönhetően azonban most már akár otthonról is végezhető az izmok ellazítása!

Az SMR hengerek

Az SMR hengerek (SMR jelentése – Self Myofascial Release) használata azért jó, mert segít ellazítani az izmokat. Ezt már eddig is tudtuk, de a kérdés az, hogy hogyan?

Nos, az SMR hengerek különböző felülettel és burkolattal lettek kialakítva. Vannak puhábbak, vannak keményebbek. Ezeknek az a jelentősége, hogy míg a puhább felülettel rendelkezők a felsőréteget tudják átmasszírozni, addig a keményebbek sokkal mélyebb felületre jutnak el.

Ezen kívül vannak olyanok is, amelyek sima felülettel rendelkeznek. Természetesen, durvább felülettel is léteznek. Ezeknek a hatékonysága ugyanolyan, mint a keménységnél. Minél durvább felülettel rendelkezik egy SMR henger, annál mélyebbre tud jutni.

Hogyan hatnak az SMR hengerek a testre?

Az SMR hengerek használata során a saját testsúlyunkat vesszük igénybe. A hengert ahhoz a területhez kell érinteni, ahol masszírozni szeretnénk. Ráhelyezve a súlyunkat lassan kell ide-oda gurulni, hogy létre jöjjön a nyomás. Ez azért jó, mert a feszült izmokat segíti ellazítani, valamint tisztítani tudjuk belül a testünket. A rengeteg lerakódás, amelyet így kitisztítunk szervezetből, pozitív hatást fejt ki és az izmaink ellazulnak, valamint visszanyerik eredeti formájukat.

Mire figyeljünk?

Előfordulhat, hogy az SMR hengerek használata során fájdalmat érez. Ebben az esetben engedjen a nyomáson! Az interneten többször hangoztatják, hogy az a jó, ha fáj, de ez nem igaz! Amennyiben szúró fájdalmat érez, hagyja azonnal abba. Érdemes ezekben az esetekben kevesebb nyomást kifejteni a testünkkel, mert ez is tudja javítani ezt a helyzetet.

Mire jók az SMR hengerek?

Az SMR hengereknek köszönhetően lehetőségünk van gyorsabb regenerációt elérni. Ha az embernek izomláza van, akkor a hengerekkel történő gyakorlatok révén csökkenthető az izomláz tünete. Nem utolsó sorban a narancsbőr ellen is megállja a helyét az SMR henger. Heti 2-3 alkalommal végzett 10 perces gyakorlatok során már pár hét után látványos javulás vehető észre!

Hogyan használjuk őket?

Első lépésként tedd a talajra az eszközt. Fontos, hogy stabil helyen legyen a henger és ne tudjon elmozdulni magától. Ezután helyezkedjünk el úgy rajta, hogy azt a pontot érintse a testünkön, amit szeretnénk kimasszírozni, akár a hátunkról legyen szó, akár a combunkról. Ezután kezdjünk előre-hátra mozogni rajta, pár centiméteres mozgástartományban. A gurulás révén az adott területet végig masszírozhatjuk. Nagyon figyelj oda, hogy legyen ellazítva az a pont, amelynél szeretnél eredményt elérni! Ez azért is fontos, mert minél lazább az adott terület, annál mélyebbre tud jutni a henger. Ugyan kellemetlen érzés lesz (minél mélyebbre jut, annál jobban erősödik ez az érzés), de a hatékonysága is ettől fog növekedni!

Kiknek ajánljuk az SMR hengereket?

Természetesen nem csak sportolóknak, hanem olyanoknak is, akiknek szeretnék a jövőben felmerülő problémákat megelőzni! Érdemes viszont tudni arról, hogy bizonyos embereknek nem szabad használni az ilyen eszközöket! Azok, akik csontritkulásban, magas vérnyomással küszködnek, véralvadásgátlót szednek, cukorbetegek, terhes, komoly visszérproblémái vannak. Az idős korban lévők fokozott óvatossággal használhatják otthon ezeket az eszközöket!

Mennyiszer érdemes használni az SMR hengereket?

Ez igazából lényegtelen. Ha szeretnéd, napi rendszerességgel is használhatod, de már heti 2-3 alkalom is bőven megteszi.

Abban az esetben, ha nincs napi edzés az életedben, akkor napi 10-20 perces használatot érdemes beiktatni.

Amennyiben van heti 2-3 edzés, úgy érdemes ezeken a napokon, edzés előtt és után használatba venni az SMR hengert. Edzés előtt és után is 5-10 percnyit.

Abban az esetben, ha te mégis szeretnéd napi rendszerességgel használni, nyugodtan megteheted.

Hol tudom beszerezni ezt az eszközt?

Áruházunkban kaphatók SMR hengerek, kisebb-nagyobb, különböző színben és mintázattal. Kattints ide, amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a 21. század egyik legjobb dolga!

Labels attached to the content: SMR henger