Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu
Hungarian hu
English en
Your are here: > Home >

Miért érdemes ugráló kötelezni? 11 ok miatt!

Miért érdemes ugráló kötelezni? 11 ok miatt!

Miért érdemes ugráló kötelezni?

A már az ókorban is használt ugrálókötél a mai napig nagy divatnak örvend. Nem csak azért, mert rengeteg sportág kiegészítőként használja, hanem azért is, mert több szempontból is előnyös!
Nagyon sokan vannak még úgy a mai napig, hogy az ugrálókötél egy olyan játék, amelyet kislányok játszanak a játszótéren. Ez lehet így volt több tíz évvel ezelőtt, de azóta egyre több sportág ismerte fel, hogy milyen komoly előnyökkel is jár az ugrálókötelezés. Ennek köszönhetően egyre több helyen használják kiegészítő edzésként is, de erőnlét fejlesztésre is szokták! Az alábbi pontokban összeszedtük, miért is érdemes belekezdeni ebbe a sportba.
 1. Nagyon sokan vannak úgy, hogy jó lenne leadni pár fölösleges kilót, ám konditerembe már nem biztos, hogy szívesen elmenne az ember. Számukra örömteli hírünk van. Ki se kell mozdulniuk a lakásból, ugyanis az ugrálókötél az egyik legjobb eszköz ahhoz, hogy otthon fogyjon az ember. A rengeteg izomzatot megmozgató edzés garantált fogyást eredményez. És ha már az izmokról volt szó…
 2. Szinte az összes izomzatot megmozgatja. Ugyanis az ugrálás következtében a lábak izmai munkába lendülnek, miközben a szapora levegővételnek köszönhetően a törzsi izmok is bemelegszenek. Mondanunk se kell, hogy a folyamatos körzés miatt a kar és a váll se marad ki a kemény edzésből.
 3. Ha az embernek fontos a saját egészsége, akkor ismét egy plusz pont az ugrálókötelezés mellett. A csontritkulás egy komoly probléma, ami idősebb korban jelenik meg. Ennek megelőzésében tud segíteni az ugrálókötél, aminek köszönhetően a fel-le ugrálás során erősödnek a csontok.
 4. A szív- és érrendszeri képességek javításában is bőven kiveszi a szerepét, köszönhetően a szapora légzésnek.
 5. Az edzésnek köszönhetően fejlődik a ritmus és a koordinációs képesség. Egy jól kialakított edzéstervnek hála ez gyorsan észrevehető eredményt produkál.
 6. Kíméletes edzés. Vannak olyanok, akik a futást választják a hatékonyság miatt. Az ugrálókötelezés ugyanilyen eredményt nyújt, azt leszámítva, hogy kíméletesebb az ízületekkel.
 7. Kalória égető! 1 óra, intenzív edzésnek köszönhetően akár 1000 kalóriát égetsz el. Ennek köszönhetően már egy-másfél hónap múlva látványos eredményeket fogsz észre venni a testeden.
 8. Egyénileg és társaságilag is űzhető sport. Vannak olyan emberek, akik extrovertáltak és vannak, akik introvertáltak. Az ugrálókötél mindkét típusú ember számára kényelmesen használható. Akár másodmagunkkal is űzhetjük ezt a remek edzést, de ha valaki egyedül érzi magát jól, az is nyugodtan nekikezdhet, mert az eredményen semmit sem változtat!
 9. Szinte sérülés mentes. Bármelyik sportot is válasszuk, meg van rá az esély, hogy komolyan lesérülünk. Akit csak ez tart vissza a sportolástól, annak szintén a legjobb választás az ugrálókötelezés, ugyanis ritkán előforduló csípéseken kívül más veszély forrás nem áll fent!
 10. Pénztárca barát. Amikor kiválasztjuk azt a sportot, amelyiket űzni szeretnénk, akkor érdemes belefektetnünk. Sokan itt le is mondanak az edzésekről, ugyanis lehetséges, hogy 1 hét után a tárolóban végzi az alig használt sporteszköz, így kidobott pénzzé válik. Az ugrálókötél ezzel szemben nagyon kevés pénzből is megoldható, így már az se tarthat vissza minket, hogy sokba kerül!
 11. Ha attól tartanál, hogy túl unalmas folyamatosan ugrálni, akkor jó hírünk van: többféleképpen használhatód az ugrálókötelet. A sima ugrálás mellett keresztváltó mozdulatokat tehetsz, de akár dönthetsz úgy is, hogy 180 fokos fordulatot teszel minden egyes ugrásnál! Még mindig másra vágysz? Csinálhatod a dupla alsót, amely során egy ugrás alatt kétszer kell, hogy átforduljon a kötél. És ezek csak a lehetőségek jéghegy csúcsai voltak!
Mint látható, rengeteg előnye van az ugrálókötelezésnek. Nem csak egészségügyileg érdemes belekezdeni, hanem azért is, mert tényleg bárhol, bárkivel el lehet kezdeni ezt a remek sportágat. Abban az esetben is érdemes beépíteni az életünkbe, ha már más edzést követünk, ugyanis remek kiegészítőként is tud funkcionálni. Ha kedvet kapott ehhez a sporthoz, vagy csak a lehető legjobb edzést akarja választani, akkor nézzen körbe oldalunkon. ahol meg is tudja rendelni: Salta drótos ugrálókötél Salta PVC ugrálókötél
Labels attached to the content: Ugrálókötél