Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menu
Hungarian hu
English en
Your are here: > Home >

SportNagyker Blog

09/09/2022 12:23:52 PM
Milyen bordásfalat válasszak?

A bordásfalat elsőként Svédországban kezdték el XIX. század elején használni, mint terápiás eszközt. A terápiát leginkább a vázizomzat, megerősítésére alkalmazták. Napjainkra azonban annyira elterjedt, hogy számtalan edzés közkedvelt eszközévé vált, amit egyre több kiegészítővel kombinálhatunk így, ha akarjuk, akár az összes izomcsoportunkat is erősíthetjük vele.

07/02/2022 09:06:04 AM
Miért érdemes ugráló kötelezni? 11 ok miatt!

Miért érdemes ugráló kötelezni?

A már az ókorban is használt ugrálókötél a mai napig nagy divatnak örvend. Nem csak azért, mert rengeteg sportág kiegészítőként használja, hanem azért is, mert több szempontból is előnyös!
04/02/2022 03:23:59 PM
Jóga gyakorlatok kezdőknek és haladóknak

Általánosságban a jóga gyakorlatokról és testre gyakorolt hatásáról

A jóga egy szanszkrit eredetű szó, amely 3000 évvel ezelőtt alakult ki Indiában. A szó jelentése a szellem, a lélek és a tudat egyesítését jelenti.

A jógagyakorlatok segítenek a testünk, tudatunk, szellemünk és lelkünk egyensúlyának megteremtésében, illetve a mai stresszes, rohanó világban segít megbirkózni a mindennapos gondokkal és problémákkal.

04/02/2022 02:38:00 PM
SMR hengerek a 21. század csodái

Ebben a században nagyon gyors ütemben kezdett el fejlődni a világ. Nem csak kisebb lett a világ távolsága, de új dolgokat fedeztünk fel a meglévő ismereteink alapján. Ilyen az orvoslás is, ahol egyre inkább meglátták, hogy mennyire is fontos az, hogy az ember rugalmas tudjon maradni, ne kezdjen el befeszülni.

Erre tökéletesen alkalmas volt a masszázs. Az SMR hengereknek köszönhetően azonban most már akár otthonról is végezhető az izmok ellazítása!

04/02/2022 01:55:24 PM
Darts története a 19. századból

A Darts egy angol eredetű játék és sport. Ebben a játékban a játékosok 3-3 nyilat dobnak körönként felváltva egy kör alakú céltáblába, amely szektorokra vannak osztva. Ezek a szektorok különböző pontértékkel rendelkeznek, 1-től 20-ig, bár a szektorok további, dupla és tripla szektorokra vannak osztva, amely az eredeti pontérték dupláját, vagy tripláját érik.

Darts legendája

De mi is a története ennek a sportnak, amely a 19. század óta ismert és egyre nagyobb népszerűségnek örvend?

04/02/2022 12:00:54 PM
7+1 védőfelszerelés

A sportok remek szórakozást nyújtanak. Döntsön az ember társasági tevékenységként mellette, vagy magányos farkasként akarja űzni inkább, nem csak kikapcsolódást tud nyújtani, de egészségesen is tart, javítja a kondíciót és fittek leszünk tőle. Ám bármennyi pozitív dolgot nyújt nekünk ez a tevékenység, az árnyoldala mindig ott lesz vele: a sérülések.

Emiatt nagyon fontos az, hogy megpróbáljuk elkerülni ezeket a lehetőségeket. Ha már beütött a gond, akkor csak egy dologra van lehetőségünk: meggyógyulni, minél előbb. De mit is tehetünk ezeknek az érdekében?

04/02/2022 11:43:04 AM
A 100 éve fejlődő futball labda

Nincs olyan ember a földön, aki ne ismerné a futballt. Ez az a játék, amit – a hivatalos mérkőzéseken – két 11 fős csapat játssza egymás ellen. Céljuk, hogy a lehető legtöbbször juttassák az ellenfél kapujába a labdát, amelyet a kapus próbál megakadályozni.

A játék ettől azért több szabállyal rendelkezik (les, szöglet, szabadrúgás, stb), de ez a cikk nem ezt fogja bemutatni, hanem a játék főszereplőjét, amelyről nagyon keveset tudnak az emberek: a futball labdát!

04/02/2022 10:55:01 AM
7+1 Jóga fajta – A bőség zavara

Ki ne hallott volna már a jógáról? Valószínű nincs olyan ember a földön, aki legalább egy mondatot tud mondani erről a nagy múltú és érdekes testmozgásról. Akár a légzéssel kapcsolatban, akár a pozíciókkal kapcsolatban, de akár lehet a múltjával kapcsolatban. De vajon mennyien tudják, hogy a jóga egy gyűjtőnév és valójában rengeteg variánsa létezik?

04/02/2022 10:48:00 AM
7 ok, amiért a jóga jó dolog

Az elmúlt tíz évben egyre népszerűbbé vált a jógázás az emberek között. De vajon mi ennek az oka? És mi is ez valójában? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre próbálunk meg válaszolni!

A jóga legvalószínűbb gyökere az indus-völgyi civilizációkhoz vezethető vissza, ugyanis olyan, 4 ezer éves képeket találtak ott a kutatók, ahol meditáló jógikat ábrázoltak. Innen indult szépen, lassan világhódító útjára ez a testmozgás, ami a hindura nagy hatást fejtett ki.

03/02/2022 02:46:50 PM
5 tipp Ping Pong Asztal vásárláshoz

Az asztaliteniszről röviden:

Már a 12. századból vannak feljegyzések, amelyekben említenek kezdetleges ping pong asztalokat és azon való játékot, melyek alapján arra lehet következtetni, hogy már akkor ping pong szerű játékot játszottak, azonban mai formáját a 19. századra érte el Angliában, ahol előkelő sportnak számított. A 20. századra már nagy népszerűségnek örvendett Európában és kezdett teret hódítani Ázsia különböző országaiban is. A sportág népszerűségével párhuzamosan versenysport jellege is folyamatosan nőtt, ezért a szabályok egységesítése fontossá vált.